Werkwijze

Bij het installeren van een airco komt veel kijken. Zonder de benodigde kennis en het juiste gereedschap is dit helaas niet zelf uit te voeren. Wanneer u een airco laat installeren door onze professionele airco installateurs, dan komen deze met twee man bij u thuis. Er moeten gaten worden geboord, leidingen worden geplaatst en de units moeten worden opgehangen op de afgesproken plaats. Vervolgens wordt de airco gecontroleerd op lekkage, vacuüm getrokken, gevuld met koudemiddel en uitvoerig getest. Met dit alles zijn onze installateurs minstens 4 uur bezig. Lees hieronder meer over het proces van een airco-installatie.

Plaatsbepaling

Er zijn meerdere plekken in huis waar je een airco kunt plaatsen. Dit hangt er ook van af op welke plek in huis je een aangename koele lucht wenst. Voordat de werkzaamheden aanvangen, bekijkt de airco specialist (in overleg met jou) wat de beste plek is voor de binnen- en buitenunit.


Gaten boren

Om de airco-units op te kunnen hangen aan de wand of plafond moeten er gaten geboord worden. Ook voor de leidingdoorvoer is dit nodig. Onze specialisten hebben het juiste gereedschap om door alle materialen te kunnen boren. Ook betonnen muren zijn geen probleem.


Binnenunit ophangen

De binnenunit wordt geplaats in de ruimte die gekoeld of verwarmt moet worden. De unit hangt veelal aan een muur net onder het plafond.


Leidingen aanbrengen

Er moeten leidingen worden aangebracht die de binnen- en buitenunit met elkaar verbinden. Verder zal er een elektriciteit verbinding moeten worden gemaakt.


Buitenunit installeren

De buitenunit wordt op het dak of tegen de gevel gemonteerd hiervoor kan het nodig zijn dat er een hoogwerker wordt ingezet.


Vullen en in gebruikstellen van de airco

Nadat alles correct is aangesloten zal het system worden gecontroleerd op lekkage.Hierna wordt het systeem gevacumeerd en afgevuld met koudemiddel. Het systeem zal worden opgestart en getest


Opruimen en uitleg geven

Voordat onze installateurs uw woning verlaten ruimen zij de eventuele rommel op en geven u een uitleg en demonstratie van uw nieuwe airco systeem.


Al onze airconditioning systemen kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen!

U heeft al een geïnstalleerde airco unit vanaf €1600,- incl. montage.

Offerte aanvragen